Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

25 Mayıs 2014 Pazar

LPG SİSTEMİ ARACA veya MOTOR ÖMRÜNE ZARAR VERİR Mİ?

“LPG Sıralı Tüp Kiti-Sistemi Taktırmak Maliyeti, Fiyatı Kaç Para” başlıklı yazımda sizler ile bir otomobile ya da herhangi bir araca LPG tüp sistemi taktırmanın ortalama maliyetini çıkartmış ve tahmini bir fiyat söylemiştim. Şimdi ise yine LPG Sıralı sistemi hakkında farklı bir bilgi vereceğim.




LPG Türkiye’de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Araçlara taktırılan sıralı sistem kitleri ile gözle görülür el ile tutulur bir tasarrufun sağlanabiliyor olması bu sistemi otomobillerde popüler kılıyor. Hatta bazı araç sahipleri yeni aldıkları bir araç için ilk iş olarak LPG Sıralı Sistemi taktırmaya sanayiye gidiyor.

Peki ama bu ekonomik anlamda getirisi olan bu LPG Sisteminin zararı yok mu?
Birçok araç sahibi bu konuyu atlıyor. Yakıt kullanımı konusunda tasarruf sağladığı gerçeğini inkar etmeden şu gerçeği de söylemek isterim: Birçok kişinin hiçbir zarar vermediğini sandığı LPG kiti motor ömrünü azaltıyor. Bunun başlıca nedeni ise LPG'nin kuru bir yakıt olmasıdır. Zamanla motordaki parçalarda aşınma yaratır. LPG'nin aracın motoruna verdiği zararları ve aracın motoru üzerinde yapılan değişiklikler de ilerde hem maddi hem de manevi hayal kırıklığı yaratabiliyor…

LPG SİSTEMİNİN MONTAJI MOTOR ÖMRÜNÜ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

LPG sisteminin montajı ve montaj aşamaları motor ömrünü ve de dolayısıyla da araç ömrünü önmeli derecede etkiliyor.

İşinin ehli olmayan bir kişi tarafından yapılan LPG kiti montajı otomobilin performansını n düşmesine neden oluyor… Aracın manifoltunun delinerek yapıldığı kit takma işlemi, otomobilin orjinalliğini de bozuyor. Ayrıca simit tüp dahi takılsa bagajda kullanım alanı oldukça daralıyor. Son zamanlarda ince stepneler bagajlara yerleştirilse de yine de dizel veya benzinli bir otomobilin bagaj hacmini yakalayamıyorsunuz. LPG işi yapan kişilerin kesinlikle performansı etkilemediği yönündeki söylemlerini ise LPG'li bir otomobil ile benzinli bir otomobil karşılaştırıldığında bariz bir şekilde belli oluyor. LPG'li otomobiller çekişten düşer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder